Kakspy | Vuoksenkaari
213
page-template-default,page,page-id-213,page-child,parent-pageid-195,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,kakspy child-child-ver-1.0.0,kakspy-ver-1.7, vertical_menu_with_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
vuoksenkaari

Vuoksenkaari

Vuoksenkaari

 

Vuoksenkaaren palvelut on tarkoitettu mielenterveys- ja päihdeongelmia kohdanneille sekä vammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat päivittäistä intensiivistä ja pitkäjänteistä kuntouttavaa tai toimintakykyä ylläpitävää asumispalvelua.

 

Vuoksenkaaren toiminta perustuu toipumisorientaatio viitekehykseen. Toipumisorientaatio työskentelyn pääperiaatteena on kohdentaa kuntoutumistyöskentelyn painopiste diagnoosikeskeisestä ajattelusta toimintakykyä edistävään työskentelyyn, jossa palvelunkäyttäjän tarpeet ja voimavarat muodostavat lähtökohdan yksilöllisille kuntoutumisprosesseille. Toiminnan painopistealueina ovat monipuolinen kuntoutus, palvelunkäyttäjän toimintakyvyn ja sosiaalisten suhteiden vahvistaminen. Yksilölliset kuntoutumistavoitteet sovitaan kuntoutumissuunnitelmassa, joka laaditaan palvelunkäyttäjän muuttaessa asuinyhteisöön. Suunnitelmaa tarkastellaan päivittäin toiminnan ohessa sekä kirjallisesti vähintään kolmen kuukauden välein.

 

Palvelunkäyttäjää ohjataan harjoittelemaan sairauden, riippuvuuden tai vammaisuuden kanssa selviytymistä ja lisäämään yhteiskunnallista osallisuutta.  Palvelunkäyttäjää ohjataan tekemään itsenäisesti päätöksiä, hoitamaan raha-asioitaan sekä muutoinkin asioimaan asumispalveluyksikön ulkopuolella, tarvittaessa tuetusti. Palvelunkäyttäjällä on mahdollisuus osallistua mielekkääseen työ-, päivä- tai opiskelutoimintaan oman toimintakykynsä mukaan. Omaiset ja muut yhteistyötahot otetaan mielellään mukaan palvelunkäyttäjän tavoitteiden suunnitteluun ja arkeen, lisäksi järjestämme omaisille suunnattua toimintaa yksikössämme.

 

Palvelunkäyttäjä maksaa vuokraa riippuen huoneen koosta. Lisäksi palvelunkäyttäjä maksaa talousrahaa, joka sisältää ravintoon ja hygieniaan liittyvät kustannukset sekä monipuolista sosiaalista kuntoutumista. Palveluun tarvitaan kotikunnan maksusitoumus. Kunta perii palvelunkäyttäjältä asumispalvelumaksun, joka määräytyy tulojen sekä tuen tarpeen mukaan. Palvelunkäyttäjällä on mahdollista hakea asumis- ja hoitotukea.

 

Vuoksenkaaren yksikössä työskentelee sosiaali- ja terveydenhuollon koulutuksen saaneet ohjaajat, joiden työtehtäviin kuuluu aktiivinen kuntouttava työote, asiakkaan edunvalvonta, tukeminen ja ohjaaminen itsenäistä asumista tukeviin taitoihin. Ohjaajat työskentelevät kahdessa vuorossa päivittäin klo. 8.00 – 20.00.

 

Vuoksenkaari
Pappilanpolku 1 A, 55120 Imatra
Ohjaajat 040 7103262
Palveluesimies 040 7103249
vuoksenkaari(at)kakspy.com

 

Vuoksenkaaren tulostettava esite:

Tulossa