Kakspy | Vuoksenkaari
213
page-template-default,page,page-id-213,page-child,parent-pageid-195,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,kakspy child-child-ver-1.0.0,kakspy-ver-1.7, vertical_menu_with_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
vuoksenkaari

Vuoksenkaari

KAKSPY – VUOKSENKAARI

Vuoksenkaari on Kaakkois-Suomen sosiaalipsykiatrisen yhdistyksen asumisvalmennusyksikkö. Palvelut on tarkoitettu mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, jotka eivät sairaalahoidon jälkeen tarvitse ympärivuorokautista asumispalvelua tai asukkaille, jotka kuntoutumisen ja kohentuneen toimintakyvyn ansiosta voivat siirtyä tehostetusta palveluasumisyksiköstä kohti vähemmän tuettua asumista. Palvelu voi olla yhteisöasumista tai itsenäistä asumista, johon on liitetty riittävä kuntoutumisen tukeminen.

 

Vuoksenkaaren toiminta perustuu toipumisorientaatio viitekehykseen. Toipumisorientaatio työskentelyn (recovery oriented practice) pääperiaatteena on kohdentaa kuntoutumistyöskentelyn painopiste diagnoosikeskeisestä ajattelusta toimintakykyä edistävään työskentelyyn, jossa asiakkaan tarpeet ja voimavarat muodostavat lähtökohdan yksilöllisille kuntoutumisprosesseille. Työskentelyn tavoitteena on lisätä asiakkaiden omia vaikuttamismahdollisuuksia sekä saada asiakkaiden elämässä aikaan muutoksia, jotka mahdollistavat omatoimisen elämän ja mahdollisimman täysipainoisen osallisuuden yhteiskunnassa. Työskentelyssä huomioidaan myös omaisten ja työntekijöiden hyvinvointi.

 

Toiminnan tavoitteena on tukea asiakkaiden omatoimisuutta, vastuullisuutta, sosiaalisuutta sekä lisätä itsenäisiä elämisentaitoja. Tärkeää on asiakkaan oma halu ja motivaatio kuntoutumiseen ja laadittuihin sopimuksiin. Asiakkaan kanssa tehdään yksilöllinen kuntoutumissuunnitelma, jonka tekemiseen osallistuu asiakkaan lähiverkosto.

 

Asiakas maksaa vuokraa riippuen huoneen koosta. Lisäksi asiakas maksaa talousrahaa, joka sisältää ravintoon ja hygieniaan liittyvät kustannukset sekä monipuolista sosiaalista kuntoutumista. Asumiseen tarvitaan kotikunnan maksusitoumus. Kunta perii asiakkaalta asiakaspalvelumaksun, joka määräytyy tulojen sekä tuen tarpeen mukaan. Asiakkaalla on mahdollista hakea asumis- ja hoitotukea.

 

Asumisvalmennusyksikkö Vuoksenkaari
Pappilanpolku 1 A, 55120 Imatra
Ohjaajat 040 7103262
Vastaava ohjaaja Anne Turkia 040 7103249
vuoksenkaari(at)kakspy.com

 

Vuoksenkaaren tulostettava esite:

https://kakspy.com/wp-content/uploads/2017/06/Vuoksenkaari-2017.6.pdf