Kakspy | Hoidolliset ja toiminnalliset ryhmät
184
page-template-default,page,page-id-184,page-child,parent-pageid-9,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,kakspy child-child-ver-1.0.0,kakspy-ver-1.7, vertical_menu_with_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default
kakspy-hoidolliset-ja-toiminnalliset-ryhmat

Hoidolliset ja toiminnalliset ryhmät

KAKSPY – Hoidolliset ja toiminnalliset ryhmät

 

Hoidolliset ryhmät on tarkoitettu mielenterveyskuntoutujille. Hoito on ryhmämuotoista jatkohoitoa erikoissairaanhoidon tai asumispalvelukuntoutuksen jälkeen. Ryhmä antaa tukea arjen asioissa ja sairauden kanssa elämisessä yksilöllisesti laaditun kuntoutumissuunnitelman tavoitteiden mukaisesti. Ryhmää ohjaa kaksi terveydenhuollon ammattilaista ja hoidosta vastaa psykiatri Kristiina Nikkola.

 

Hoidollisten ryhmien tavoite on vahvistaa ryhmäläisten omia kykyjä terveydenedistämisen ja elämänhallinnan osalta sekä auttaa tunnistamaan ja hallitsemaan sairauden oireita. Ryhmissä tärkeää on turvallisuus, luottamuksellisuus ja päihteettömyys. Ohjelman sisältö on sekä keskustelevaa että toiminnallista huomioiden terveelliset elämäntavat ruokavalion ja liikunnan suhteen.

 

Toiminnalliset ryhmät ovat tarkoitettu mielenterveys- ja päihdekuntoutujille psyykkisten voimavarojen lisäämiseksi ja toimintakyvyn ylläpitämiseksi. Tavoitteena on lisätä kuntoutujien elämänsisältöä ja aktiivisuutta. Toiminnallisia ryhmiä ovat ruokaryhmä, jossa tavoitteena on opetella edullisen arkiruoan laittoa ja tutustua terveelliseen ravitsemukseen; liikuntaryhmä, jossa tavoitteena on liikunnallisuuteen aktivointi ja liikkumisen säännöllisyys; rentoutus-, musiikki- ja kädentaitojen ryhmät, joissa tavoitteena on kuntoutujan aktivointi ja elämänsisällön lisääminen sekä näin arjessa jaksamisen tukeminen. Ryhmiin ohjaavat Kotkan Miepä -keskuksen työntekijät.

 

Mielipaikka

Villa Kaunismäki
Kaunismäenkatu 4, 48600 Kotka
040 7103253
mielipaikka@kakspy.com
www.kakspy.com/mielipaikka
Vastaava ohjaaja Anne Höfer