Kakspy | Palvelutuotanto
9
page-template-default,page,page-id-9,page-parent,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,kakspy child-child-ver-1.0.0,kakspy-ver-1.7, vertical_menu_with_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
palvelutuotanto-kakspy

Palvelutuotanto

KAKSPY – Palvelutuotanto

 

Kakspy ry:n palvelutuotantoon kuuluu kilpailutuksen tai muun hankintasopimuksen myötä tuotettavat myytävät palvelut. Palvelutuotantoon kuuluvat asumispalvelu, tuetun työn ryhmä- ja yksilöpalvelut, Vuonna 2017 palvelutuotannon prosesseihin sisällytetään yhä systemaattisemmin toipumisorientaatio-viitekehystä asiakaslähtöisyyden ja kilpailukykyisyyden vahvistamiseksi.

Yhdistyksen tuottamat asumispalvelut jakaantuvat Sosiaali- ja terveysministeriön vuonna 2007 antamien Mielenterveyskuntoutujien asumispalveluiden kehittämissuosituksien mukaisesti kolmeen eri tasoon:

 

1) tuettu asuminen
2) palveluasuminen
3) tehostettu palveluasuminen

 

Asumispalveluissa kuntoutumista edistävä työskentely perustuu yksilölliseen kuntoutumissuunnitelmaan ja toipumisorientaatio -viitekehykseen. Kuntoutuminen suunnitellaan ja toteutetaan kuntoutujan, ammattihenkilön ja lähiverkoston kanssa yhteistyötä tehden. Lisäksi kuntoutumisprosessin yhteydessä tehdään tiivistä yhteistyötä sekä omaisten ja kuntoutujan kotikunnan että alueen muiden sosiaali- ja terveydenhuoltoalan toimijoiden kanssa. Asuinyksiköiden asukkaiden psykiatripalvelut järjestetään yksikössä tai alueen psykiatrisella poliklinikalla, tilaajakunnan kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti. Tuetun asumisen asiakkaat saavat lääkäripalvelut psykiatrian poliklinikoilta tai terveyskeskuksista. Jokaiselle asukkaalle on laadittu kirjallinen vuokrasopimus, ja heillä on mahdollisuus asumis-, hoito- ja toimeentulotukiin.

 

Yhdistys tuottaa vuonna 2017 asumispalveluja seuraavasti:

 

1) Tuettu asuminen (kotikuntoutus):
Valkeakaari (Kouvola)
Etelä-Kymenlaakson kotikuntoutus (Kotka-Hamina)

2) Palveluasuminen
Sateenkaari (Kotka)
Valkeakaari (Kouvola)
Vuoksenkaari (Imatra)

3) Tehostettu palveluasuminen
Kuuskaari (Kotka)

 

Vuonna 2017 tuettua työtoimintaa toteutetaan Kotkassa, Imatralla ja Kouvolassa. Tuetun työtoiminnan kokonaisuuteen kuuluvat:

 

1. Kuntouttava työtoiminta (avustavat tehtävät toimipisteissä)
2. Työkokeilu ja työelämän valmennus
3. Muut myytävät tuetun työn ryhmä- ja yksilöpalvelut

 

Yhdistys tuottaa Kotkan kaupungille mielenterveys- ja päihdekuntoutujien hoidollisen ja toiminnallisen ryhmätoiminnan. Hoidollisissa ryhmissä kohderyhmänä ovat pitkään sairastaneet mielenterveys- ja päihdekuntoutujat, jotka eivät hyödy polikliinisesta hoidosta. Yhdistyksen muusta toiminnasta poiketen toiminta on terveydenhuollon toimintaa ja sen toteuttamiseksi yhdistyksellä on terveydenhuollon toimintaluvat.

 

Kakspy ry:n tulostettava esite:

https://kakspy.com/wp-content/uploads/2017/06/Kakspy-2017.6.pdf