Mielipaikka

Avoin kohtaamispaikka

Mielipaikka on avoin ja yhteinen kohtaamispaikka henkilöille, jotka kokevat yksinäisyyttä, kaipaavat juttuseuraa, ihmissuhteita, vertaistukea, yhdessä tekemistä tai helpotusta haastavaan elämäntilanteeseen.

Mielipaikassa on mahdollisuus muun muassa maksuttomaan aamupuuroon ja kahviin, lehtien lukemiseen, tietokoneen käyttöön ja sähköiseen asiointiin, erilaisiin retkiin sekä harrasteisiin.   Meiltä saa myös digineuvontaa ja palveluohjausta. Toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä Mielipaikan kävijöiden kanssa. Henkilökunnallamme on vahva mielenterveys- ja päihdetyön osaaminen.

Aukioloajat

Maanantai 9-16

Tiistai 9-16

Keskiviikko 9-16

Torstai 9-16

Perjantai 9-14

Miten mukaan?

Avoimen kohtaamispaikan toimintaan voi osallistua kuka tahansa ilman ennakkoilmoittautumista. Voit tulla aukioloaikoina käymään tai ottaa meihin yhteyttä ja sopia tutustumiskäynnin, yhteystietomme löydät alta.

Mielipaikka

Päivä- ja ryhmätoiminnot

Päivä- ja ryhmätoiminnot ovat tarkoitettu niille henkilöille, jotka haluavat edistää omaa toipumistaan, hyvinvointiaan ja löytää mielekästä tekemistä arkeensa. Päivä- ja ryhmätoiminnoissa voidaan harjoitella tai vahvistaa turvallisesti omia tietoja ja taitoja, sekä tutustutaan uusiin ihmisiin. 

Miten mukaan?

Päivä- ja ryhmätoimintoihin voi ohjautua kahdella tapaa, täyttämällä toiminnallisten ryhmien  hakemuslomake ja toimittamalla se Mielipaikkaan, tai olemalla yhteydessä Kymsoten aikuissosiaalityöhön päivätoimintaan ohjautumisesta p. 05 220 6225, arkisin klo 10-14.

Voit kysyä lisätietoa toiminnasta ja ohjautumisesta myös  Mielipaikan päivä- ja ryhmätoimintojen ohjaajilta. 

Hoidolliset ryhmät

Hoidolliset ryhmät ovat tarkoitettu mielenterveys- ja päihdetoipujille, joilla on pitkäaikainen psyykkinen sairaus tai päihdesairaus. Ryhmämuotoisen toiminnan tavoitteena on ylläpitää ja edistää toipujan psyykkistä hyvinvointia. Ryhmissä keskustellaan ja tutustutaan omaan hyvinvointiin, terveyteen ja itsehoitoon liittyviin teemoihin korostaen myös vertaistuen merkitystä. 

Jokaiselle toipujalle laaditaan oma hoito- ja kuntoutumissuunnitelma, mikä päivitetään vuosittain. Ryhmähoitoon sisältyvät psykiatrin palvelut, reseptien uusinnat ja lausunnot.

Miten mukaan?

Toipuja ohjautuu hoidollisiin ryhmiin Kymsoten Miepä-palvelujen kautta tutustumiskäynnin ja siirtopalaverin jälkeen. Kysy lisää hoidollisen ryhmän ohjaajilta. 

Työtoiminnot

Kuntouttavan työtoiminnan tavoitteena on parantaa asiakkaan elämänhallintaa sekä työ- ja toimintakykyä. Se on pitkäaikaistyöttömille, vaikeasti työllistyville tai osatyökykyisille suunnattua toimintaa. Kuntouttavaan työtoimintaan on mahdollista osallistua yhdestä neljään päivänä viikossa, vähintään neljä tuntia päivässä.

Kakspy ry järjestää yksilömuotoista ja Haavi- ryhmämuotoista kuntouttavaa työtoimintaa Mielipaikassa, sekä Lokkimedia– toimintaa Meritornin tiloissa Kotkansaarella. Pyritään löytämään yhdessä tulevaisuuden suunta!

Työtoimintaa mielenterveys- ja päihdetoipujille tarjotaan myös Mielipaikassa. Työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat työelämän ulkopuolella, kuntoutustuella tai eläkkeellä. Työtoiminta on kuntouttavaa ja työtehtäviä räätälöidään henkilön tarpeiden, toiveiden ja voimavarojen mukaan.

Työhönvalmennus eli avotyötoiminta on tavallisisilla työpaikoilla toteutettavaa työtoimintaa. Työvalmentaja tukee uusien työtehtävien harjoittelussa ja työssä suoriutumisessa sekä toimii linkkinä työntekijän ja työnantajan välillä. Työhönvalmennuksessa työtehtäviä räätälöidään voimavarojen ja toimintakyvyn mukaan.

Miten mukaan?

Kuntouttavaan työtoimintaan pääsee mukaan ottamalla yhteyttä omaan Kymsoten monialaisen työelämäpalvelujen työntekijään tai Kakspyn työtoiminnan ohjaajiin, jotka antavat lisätietoja tarvittaessa.

Työtoimintaan ohjaudutaan ottamalla yhteys Kymsoten aikuissosiaalityöhön p. 05 220 6225 arkisin klo 10-14 tai kysymällä lisää Mielipaikan työtoiminnan ohjaajilta. 

Minna Kurttila

Palveluesihenkilö

Sari Kärsämä

Ohjaaja, hoidolliset ryhmät

Janni Blomfelt

Ohjaaja, hoidolliset ryhmät

Keijo Kumanto

Ohjaaja, päivä- ja ryhmätoiminnot, työtoiminnot

Ari Halinen

Ohjaaja, kuntouttava työtoiminta Lokkimedia

Markku Lindén

Avustava ohjaaja