Klubitalot ja pajat

Mikä klubitalo on?

Klubitalolla voit saada tukea omaan hyvinvointiisi, opintoihin ja työelämään. Me olemme tasavertainen yhteisö, jonka tavoitteena on tukea mielen hyvinvointia kokonaisvaltaisesti ja voimaannuttavasti.

Oletpa sitten mielenterveystoipuja, työtön, yksinäinen, opiskelija, maahanmuuttaja tai kaipaat mukavaa yhdessä tekemistä ja mielen hyvinvointia, tervetuloa mukaan! Lisäksi toimintaa ohjaa toipumisorientaatioajattelu, joka on koko Kakspy ry:n toimintaa ohjaava viitekehys. Tuemme sinua selviytymään elämässä tyytyväisempänä, itsenäisemmin ja omatoimisemmin eteenpäin.

Klubitalon keskeinen sisältö syntyy päivittäisestä toiminnasta, joka on kirjattu yhteiseen viikko-ohjelmaan. Viikko-ohjelma laaditaan puolivuosittain yhdessä jäsenten kanssa. Tärkeintä on, että sen toiminnot antavat toimintaan osallistuville mahdollisuuden merkitykselliseen tekemiseen, kokemusten kartuttamiseen, uuden tiedon omaksumiseen ja taitojen oppimiseen, sosiaaliseen kanssakäymiseen sekä vastuun kantamiseen. Klubitalon työtehtävät syntyvät päivittäisestä toiminnasta ja tukevat asiakkaiden elämänhallintaa sekä työelämävalmiuksia: keittiötyö, kahvilatyöt, toimistonyksikön työt, siivous- ja kunnossapidon työt sekä asiakkaiden tarpeista lähtevät muut yhteisölliset toiminnan muodot.

Toiminnan ytimessä ovat yhteisöllisyys, voimaantuminen, yhteenkuuluvuus, tasavertaisuus ja mielekäs tekeminen.
Toiminta on maksutonta, kaikille avointa ja vapaaehtoista. Klubitalo on kohtaamispaikka täysi-ikäisille.
 

Miten mukaan?

Voit tulla aukioloaikoina tutustumaan, täällä sinua odottaa lämminhenkinen porukka.

Kenelle klubitalot ovat?

Klubitalo kävijälle

 • Saat omien vahvuuksien mukaisesti mielekästä tekemistä ja uusien taitojen oppimista.
 • Saat ja voit antaa vertaistukea.
 • Saat tukea opiskeluihin ja työelämään paluuseen (työharjoittelu, -kokeilu ja avotyö).
 • Sinulla on mahdollisuus vapaaehtoiseen ja maksuttomaan jäsenyyteen.

Klubitalo oppilaitoksille

 • Opinnäytteet ja harjoittelut
 • Tukea opinnoissa etenemiseen ja työharjoitteluiden suorittamiseen
 • Kysy kokemusasiantuntijoita puhujiksi tilaisuuksiinne.
 • Klubitalovierailut ja -esittelyt

Klubitalo työelämän tahoille

 • Palkkaa meiltä työntekijä: Kauttamme hoituvat yksilöllisesti esimerkiksi siirtymätyöt, tuetut työt ja työharjoittelut.
 • Kysy oman paikkakuntasi Klubitalolta lisää mahdollisista erityisjärjestelyistä ja tuen tavoista.

Klubitalot muille järjestöille

 • Saa ja jaa tietoa mielenterveyskuntoutumisesta.
 • Luo kanssamme yhteisiä tapahtumia ja onnistumisen kokemuksia jokaiselle.
 • Verkostomme 23 jäsenklubitaloa ympäri Suomen mahdollistavat verkostoitumisen ja yhteistyön valtakunnallisesti.
 • Vaikutetaan kaikki yhdessä päättäjiin, kansalaisiin ja asenteisiin.

Kulttuuripaja KotHam

Kulttuuripaja KotHam toimii myös tiloissamme. Kulttuuripaja on 18–35-vuotiaille suunnattua ryhmämuotoista vertaistoimintaa.

Mitä siä haluaisit tehdä? – Aletaan tekemään sitä! Toiminta on maksutonta. Osana kulttuuripajatoimintaa järjestetään vertaisohjaajakursseja. Toiminnalliset ryhmät, vertaisohjaajakoulutus ja vertaisohjatut ryhmät antavat toimintaan osallistuville mahdollisuuden merkitykselliseen toimintaan, uuden oppimiseen, sosiaaliseen kanssakäymisen ja vastuun kantamiseen.

Kulttuuripaja Kulta

Kulttuuripaja Kulta on hyvän mielen vapaa-ajan hengailu- ja harrastuspaikka Kouvolan ydinkeskustassa. Kultapajalla keskeistä on kulttuurin tekemisen ja liikuntaharrastusten mahdollistaminen. Toiminta on suunnattu 18 – 35 vuotiaille nuorille aikuisille ja se on ilmaista.

Karhulan klubitalo Kotkansaarella

Klubitalon toiminnan kautta voit löytää elämääsi esimerkiksi uusia mielenkiinnon kohteita tai alan, mitä haluat opiskella tai mihin haluat työllistyä. Meillä voit opiskella toiminnan sisällä myös Suomen kieltä.

Istahda klubitalon kahvilaan tai osallistu klubitalon töihin omien voimavarojesi puitteissa. Cafe Helmestä voit ostaa myös pientä purtavaa.

Voit halutessasi liittyä jäseneksi, jolloin pääset osallistumaan retkillemme ja jäsenetuna saat lounastaa edullisesti talollamme. Klubitalon jäsenyys on vapaaehtoista ja ilmaista. Jäsenyys ei myöskään sido sinua mihinkään.

Kulttuuripaja KotHam toimii myös tiloissamme. Kulttuuripaja on 18–35-vuotiaille suunnattua ryhmämuotoista vertaistoimintaa. Mitä siä haluaisit tehdä? – Aletaan tekemään sitä! Toiminta on ilmaista.

Aukioloajat:

Ma–To klo 8.00-15.45 

Pe 8.00-14.00

Klubitalolla on myös iltatoimintaa jonka ajankohtaiset tiedot löydät some-kanaviltamme.

 

Karhulan klubitalo Kotkansaarella

Jonna
Merimaa

Klubitalotoiminnan johtaminen

Emmi
Lyytikäinen

Ohjaaja/KotHam

Iida-Maria Nironen

Järjestöavustaja

Haminan klubitalo

Klubitalolla saa vertaistukea ja mahdollisuuden liittyä lämminhenkiseen yhteisöön, missä toisten tuella voi ottaa vastuuta arjen toiminnoista omien voimavarojensa mukaan. Talolla on mahdollista saada yksilöllistä tukea ja siellä on myös monenlaista ryhmätoimintaa. Toiminta on vapaaehtoista, kaikille avointa ja maksutonta.

Kulttuuripaja KotHam toimii myös tiloissamme. Kulttuuripaja on 18–35-vuotiaille suunnattua ryhmämuotoista vertaistoimintaa. Mitä siä haluaisit tehdä? – Aletaan tekemään sitä! Toiminta on ilmaista.

Aukioloajat:

Ma,Ti ja To klo 8:15 – 15:45

Ke klo 10 – 18

Pe klo 8:15 – 14

Haminan klubitalo

Katriina Pakkanen

Klubitalotoiminnan johtaminen

Satu Leppänen

Ohjaaja

Miika Montonen

Ohjaaja