Kakspy | Vapaaehtois-, vertais- ja kokemusasiantuntijatoiminta
307
page-template-default,page,page-id-307,page-child,parent-pageid-156,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,kakspy child-child-ver-1.0.0,kakspy-ver-1.7, vertical_menu_with_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
vaveko

Vapaaehtois, - vertais ja-

kokemusasiantuntijatoiminta

VAPAAEHTOIS-, VERTAIS- JA KOKEMUSASIANTUNTIJATOIMINTA

 

Vapaaehtois- ja vertaistoimijat

Haluatko toimia vapaaehtoisena projektissa? Etsimme mielenterveys- tai päihdeongelmia kohdanneiden omaisia ja muita vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneita vertaistueksi, ryhmien ohjaajiksi ja oman tarinansa kertojiksi. Vapaaehtoistoiminnan kautta sinulla on mahdollisuus olla osana kehittämässä ja vaikuttamassa omais- ja läheistyöhön alueella.

 

Voit toimia vertais- tai harrasteryhmänohjaajana, vertaisohjaajana kahdenkeskisissä omaistapaamisissa (tuki ja neuvonta) tai vaikkapa virkistystoiminnan suunnittelijana ja toteuttajana. Saat käyttää juuri sinun vahvuuksiasi ja me tarjoamme tuen sekä puitteet toiminnalle. Ennen kaikkea voit oman kokemuksesi tai järjestämäsi toiminnan kautta olla jakamassa hyvinvointia ja antaa toivoa läheisille.

 

Vapaaehtoistoimintaan voit osallistua juuri sen verran kuin itse haluat. Saat myös projektin kautta perehdytyksen ja tuen vapaaehtoistoimintaan.

 

Kokemusasiantuntijat

Projektissa voit toimia myös kokemusasiantuntijana eri tehtävissä. Kokemusasiantuntijalla tarkoitetaan henkilöä, jolla on omakohtaista kokemusta mielenterveys- ja/tai päihdeongelmasta, joko sitä sairastavana, siitä kuntoutuvana, palvelun käyttäjänä tai omaisena. Kokemusasiantuntijalla on kokemustietoa siitä, miltä tuntuu sairastua ja sairastaa, olla hoidossa ja kuntoutuksessa tai käyttää julkisia palveluita. Kokemusasiantuntija tietää, mikä häntä itseään ja/tai hänen omaistaan on auttanut ja mitkä tekijät ovat vaikuttaneet hänen tai hänen omaisensa kuntoutumiseen ja selviytymiseen. (STM 2009, Rissanen 2013.)

 

Voit hyödyntää omaa kokemusasiantuntijuuttasi läheisenä mm. vertaisohjaajana ryhmissä, projektin kehittäjänä yhteistyössä projektityöntekijöiden kanssa, tukihenkilönä tai vertaisneuvojana, tai vaikkapa osallistumalla erilaisiin koulutuksellisiin tapahtumiin sekä vierailuihin ammattilaisorganisaatioissa. Kokemusasiantuntijuudesta maksetaan korvaus.

 

Lisätietoa kokemusasiantuntijuudesta löydät: http://www.kokemusasiantuntijat.fi/

 

 

YHTEYSTIEDOT

Projektivastaava Kati Koukonen
kati.koukonen(at)kakspy.com p. 040 710 3237

Projektityöntekijä Jenni Sammatti
jenni.sammatti(at)kakspy.com p. 040 710 3232

Löydät meidät myös Facebookista www.facebook.com/omaistyokakspy