Kakspy | Muut hankkeet
61
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-61,page-child,parent-pageid-7,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,kakspy child-child-ver-1.0.0,kakspy-ver-1.7, vertical_menu_with_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Muut hankkeet

KAKSPY – Muut hankkeet

STEAn avustusten ohella Kakspy ry:ssä seurataan ja haetaan aktiivisesti muita hankerahoituksia. Yhdistys on kumppanina seuraavissa hankkeissa:

Pulmapajalta tukea arjenhallintaan

Pulmapajalta voit saada tukea päihde-, mielenterveys-, ja/tai arjenhallintaan liittyvien asioiden käsittelyyn ja arviointiin. Pulmapaja on suunnattu vajaakuntoisille ja/ tai vammaisille henkilöille. Diagnoosit eivät ole oleellisia, halu tarkastella omaa tilannetta ratkaisee.

Pulmapajan toimintaan kuuluu kolmen kuukauden pituinen arjenhallintakurssi, johon sisältyy ryhmätoimintaa ja yksilövalmennusta. Ryhmässä käsitellään arjenhallintaan ja asiakkaiden elämään liittyviä ajankohtaisia asioita, kuten esimerkiksi ihmissuhteita, itsenäistä asumista, rahankäyttöä ja yleistä elämänhallintaa. Yksilöohjauksessa puolestaan paneudutaan tarkemmin kunkin asiakkaan yksilöllisiin tavoitteisiin ja haasteisiin, jotka voivat liittyä esimerkiksi mielenterveyteen tai päihteiden käyttöön.

Pulmapajan toimintaan kuuluu noin puoli vuotta kurssin jälkeen järjestettävä 1–2 viikon pituinen seurantajakso, jolloin arvioidaan tavoitteiden saavuttamista ja vaihdetaan kuulumisia. Arjenhallintakursseja järjestetään vuosittain kaksi, toinen keväällä ja toinen syksyllä. Pulmapaja sijaitsee Kotkassa, Suursaarenkatu 3

Pulmapajaa toteuttavat Sotek-säätiö ja Kakspy ry yhteistyössä. Pulmapajan toimintaa rahoittavat STEA sekä Kotkan, Haminan ja Pyhtään kunnat.

Kysy lisätietoja!

Hilda Koivunen
Kakspyn ohjaaja
040 7103 224

Minna Lonka
Vastaava ohjaaja (Sotek)
044 777 0375

 

SUMMA-HANKE

Pelillistetty vertaisauttaminen nuorten työllistymisen tukena, on XAMK-ammattikorkeakoulun hallinnoima hanke, jossa Kakspy ry on osatoteuttajana.

Hankkeessa luodaan pelillistetty vertaisauttamisen menetelmä nuorten työllistymisen tukemiseksi

TAVOITTEET

Hankkeen tavoitteena on nuorten työllisyyden parantaminen kehittämällä vertaisauttamiseen pohjautuva työn tarjontaa helpottava pelillistetty menetelmä, jonka avulla vähäisen työkokemuksen omaava tai sosiaalisesti arka nuori saa tietoa työllistymiseen liittyvistä taidoista sekä kokemusta työnhausta.

Hankkeessa ohjauksellinen painopiste on siirretty yksilönäkökulmasta yhteisöllisempään vertaisnäkökulmaan. Painopisteen muutos tulee esille työllistymiseen liittyvissä harjoituksissa ja niissä syntyneiden kokemusten jakamisena. Pelillistetty vertaisauttamisen menetelmä tuo nämä kokemukset konkreettisesti näkyviksi mahdollistaen myös toimintaan osallistuville nuorille uudenlaisen ja turvallisen oppimismahdollisuuden omaksua työllistymiseen liittyviä tietoja ja taitoja.

KOHDERYHMÄ JA TOIMINTA-ALUE

Summa-hankkeen toimintojen piirissä ovat kaikki työelämän ulkopuolella olevat 16-29 -vuotiaat nuoret Kymenlaakson alueella. Kohderyhmään kuuluvat myös kuntien, valtion ja kolmannen sektorin organisaatioiden henkilökunta, jotka työskentelevät nuorten työn ja koulutuksen parissa Kymenlaakson alueella. Pääosa Summa-hankkeen toimenpiteistä kohdistuu Kouvolan ja Haminan alueille.

LISÄTIETOJA SUMMA-hankkeesta

Terhi Halonen
Projektipäällikkö
Puh. +358 (0)44 702 8429
terhi.halonen@xamk.fi

xamk.fi/…/summa-pelillistetty-vertaisauttaminen-nuorten-tyollistymisessa