Mielipaikka - Kakspy
144
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-144,page-child,parent-pageid-7,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,kakspy child-child-ver-1.0.0,kakspy-ver-1.7, vertical_menu_with_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1968
kakspy-mielipaikka

Mielipaikka

Mielipaikka

OLEMME AVOINNA:

 

 

Koronavirus- tilanteen vuoksi kohtaamispaikka on  avoinna 3.12-4.1.2021.

Ma klo 9-13 

Ti klo 9-13

Ke klo 9-13

To ei aukioloa sisätiloissa. Mahdollisuus yhteiseen ulkoiluun, lähtö klo 9 Mielipaikan pihalta.

Pe klo 9-13

 

YHTEYS:

Ohjaajat ja hoidolliset ryhmät p.040 7103253

(meidät tavoittaa myös whatsapilla tästä numerosta)

sähköposti: mielipaikka(at)kakspy.com

 

Palveluesimies Minna Kurttila

p. 040 7103211

Sähköposti:  minna.kurttila(at)kakspy.com

 

 

Katuosoite: Mielipaikka, Kaunismäenkatu 4, 48600 Kotka

Facebook-sivut: Mielipaikka

Mielipaikan toiminnan esite: https://kakspy.com/mielipaikka.pdf

 

 

Avoin kohtaamispaikka

Mielipaikka on avoin, yhteinen kohtaamispaikka henkilöille, jotka kokevat yksinäisyyttä, kaipaavat juttuseuraa, ihmissuhteita, vertaistukea, yhdessä tekemistä tai helpotusta haastavaan elämäntilanteeseen. Mielipaikassa on mahdollisuus mm. maksuttomaan aamupuuroon ja kahviin, lehtien lukemiseen, tietokoneen käyttöön ja sähköiseen asiointiin, erilaisiin retkiin ja harrasteisiin, pelien pelaamiseen, leivontaan ja ruoanlaittoon. Henkilökunta antaa tarvittaessa myös digineuvontaa ja palveluohjausta. 

 

Mielipaikassa järjestetään erilaisia tavallisten ihmisten arkea ja juhlaa tukevia toimintoja, joita suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä toimintaan osallistuvien ja työntekijöiden kanssa.

 

Ilta-aikaan tiloissamme kokoontuu eri järjestöjen vertaistukiryhmiä. 

 

Ohjautuminen:

Avoimen kohtaamispaikan toimintaan voi osallistua kuka tahansa ilman ennakkoilmoittautumista. Voit sopia myös tutustumisen p.0407103253.

 

 

Hoidolliset ryhmät

Hoidolliset ryhmät ovat mielenterveys- ja/ tai päihdeongelmia kohdanneille henkilöille tarkoitettua ryhmämuotoista hoitoa. Ryhmää ohjaavat kaksi sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista ja ryhmäläisten käytettävissä ovat psykiatripalvelut. 

Hoidollisten ryhmien tavoitteena on auttaa ihmistä tunnistamaan ja hallitsemaan sairautensa oireita ja vahvistaa ryhmäläisten itsehoitoedellytyksiä. Ryhmissä tärkeää on turvallisuus, luottamuksellisuus ja päihteettömyys. Ryhmien sisältö rakennetaan yhdessä ryhmäläisten kanssa, toiminta on keskustelevaa sekä toiminnallista huomioiden ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin.

 

Ohjautuminen:

Ryhmiin ohjaudutaan keskustelemalla asiasta oman hoitavan tahon kanssa (Kymsote/Miepä) tai ottamalla yhteys Mielipaikkaan p. 040 7103253/ohjaajat tai p. 040 7103211/ palveluesimies Minna Kurttila

kakspy-mielipaikka

Toiminnalliset ryhmät

Toiminnalliset ryhmät ovat tarkoitettu niille henkilöille, jotka haluavat edistää omaa toipumistaan ja hyvinvointiaan.  Ryhmissä harjoitellaan tai kerrataan turvallisesti omia taitoja, saadaan sisältöä omaan arkeen sekä tutustutaan uusiin ihmisiin.

 

Mielipaikan toiminnallisia ryhmiä ovat:

  • Ruokaryhmä– opetellaan edullisen arkiruoan laittoa ja tutustutaan terveelliseen ravitsemukseen (10x)
  • Liikuntaryhmä– liikutaan säännöllisesti yhdessä (jatkuva)
  • Rentoutusryhmä– löydetään uusia ja erilaisia keinoja rentoutumiseen (10x)
  • Musiikkiryhmä– tutustutaan musiikin maailmaan eri tavoin (jatkuva)
  • Luovat kädet ryhmä– tehdään yhdessä kädentaitoja ( jatkuva)

 

Ohjautuminen: 

Toiminnalliset ryhmät ovat jatkuvakestoisia tai määräaikaisia (10x).  Ryhmiin ohjaudutaan täyttämällä hakemuslomake  ja toimittamalla se Mielipaikkaan, josta se lähetetään edelleen hyväksyttäväksi Kymsoten nimeämälle yhteyshenkilölle.

 

 

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta on pitkäaikaistyöttömille, vaikeasti työllistyville tai osatyökykyisille tarkoitettua yksilö- tai ryhmämuotoista toimintaa. Tavoitteena on työ- ja toimintakykyä ylläpitävä ja/tai edistävä toiminta. Kuntouttavassa työtoiminnassa voi työskennellä 1-4 pv viikossa 4-8 tuntia päivässä. Tukena ovat Kakspy ry:n ammatillinen henkilöstö ja muut toiminnassa mukana olevat tahot, pyritään löytämään yhdessä tulevaisuuden suunta. 

 

Ohjautuminen: 

Kuntouttavaan työtoimintaan ohjaudutaan keskustelemalla asiasta oman Kymsoten monialaisen työelämäpalvelun työntekijän kanssa tai ottamalla yhteys Mielipaikkaan p. 040 7103209/ ohjaaja Sanna Westerholm tai p. 040 7103211/ palveluesimies Minna Kurttila