Kansainvälinen toiminta - Kakspy
63
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-63,page-child,parent-pageid-7,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,kakspy child-child-ver-1.0.0,kakspy-ver-1.7, vertical_menu_with_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1968
kakspy-kansainvälinen-toiminta

Kansainvälinen toiminta

KAKSPY – Kansainvälinen toiminta

Kansainvälinen toiminta on Kakspy ry:n järjestötoimintaa, joka mahdollistaa osaamisen vaihtamisen ja hyvien käytäntöjen jakamisen myös Suomen ulkopuolella. Lähialueyhteistyötä on tehty Luoteis-Venäjällä lähes 15 vuotta.

Parhaillaan (2018-2019) toteutamme Pohjoismaiden ministerineuvoston rahoittamaa projektia ”Cultural based methods as a supporter of the involvement of mental health clients”, jossa kehitetään mielenterveyskuntoutujien osallisuutta edistäviä kulttuuripohjaisia työskentelymenetelmiä Ruotsin, Suomen ja Venäjän välillä sekä kesäkuussa 2019 käynnistettyä InnoMent – hanketta yhteistyössä suomalaisten ja venäläisten toimijoiden kanssa.

 ”Cultural based methods as a supporter of the involvement of mental health clients” – projektin päätavoitteena on kehittää kumppaniorganisaatioiden osaamista kulttuuripohjaisten työskentelytapojen käyttämisessä, edistää kansalaisyhteiskunnan toimintaedellytyksiä kohdemaissa ja lisätä osallistujien yhteiskunnallista osallisuutta. Hankkeessa toteutetaan hankeosapuolten yhteistä workshoptyöskentelyä ja osaamisen vaihtoa yhteistyöskentelyllä vuorotellen kunkin osallistujamaan ja
-tahon isännöimänä. Projektia  hallinnoi Kakspy ry ja yhteistyöorganisaatiot ovat Dramalogen (Ruotsi), Kukunori ry (Suomi), Pietarin kaupungin psykoneurologinen dispanser numero 5 (Venäjä).

K

Osallistuimme Pietarissa järjestettyyn
ART-ERA 2018 kulttuurifestivaaliin.

Kakspy ry on saanut CBC 2014-2020 ohjelmasta rahoituksen kolmivuotiselle InnoMent – hankkeelle, jossa kehitetään ohjelma-alueella yhteistyötä ja menetelmiä liittyen perhetyöhön, kulttuuripohjaiseen mielenterveystyöhön ja toipumisorientaatioon. Kakspyn hallinnoiman hankkeen yhteistyötoimijat ovat Suomesta Finfami Uusimaa ry ja Pietarista kaksi paikallista toimijaa. InnoMent – hanke on käynnistynyt kesäkuussa 2019 ja tulemme kertomaan sivuillamme sen edistymisestä.

CBC 2014-2020- ohjelma on yhteistyöohjelma, jonka rahoituksesta Euroopan Unioni kattaa noin puolet ja toisesta puolesta vastaavat Suomen ja Venäjän valtiot. Ohjelma tukee rajat ylittävää yhteistyötä ja sen tavoitteena on mm. edistää ohjelma-alueen sosiaalista kehitystä ja koulutusta, vastata yhteisiin haasteisiin ja edistää liikkuvuutta.