Kulttuuripaja Kulta

Kouvola, verkko

Kulttuuripaja Kulta on hyvän mielen vapaa-ajan hengailu- ja harrastuspaikka Kouvolan ydinkeskustassa. Kultapajalla keskeistä on kulttuurin tekemisen ja liikuntaharrastusten mahdollistaminen. Toiminta on suunnattu 18 – 35 vuotiaille nuorille aikuisille ja se on ilmaista.

Mitä Kultapajalla tehdään?

Kultapajalla on puitteet erilaisille kulttuuri- ja liikuntaryhmille, joita kävijät itse kehittävät ja ohjaavat. Nämä ryhmät näkyvät päivittyvässä viikko-ohjelmassamme. Viikko-ohjelman sisällön siis määrittävät Kultapajan kävijät!

Tuu mukaan hyvään porukkaan!

Ryhmiä löytyy laidasta laitaan ja voit tulla mukaan just siihen, joka sua kiinnostaa. Pajan toimintaan voi tulla milloin huvittaa ja käydä ryhmissä silloin, kun itselle sopii. Voit myös tulla hörppimään kahvia ja hengailemaan muuten vaan. Ryhmiin osallistuminen ja kahvi on ilmaista. Vieläkö mietityttää? Laita viestiä tai soita ja jutellaan lisää. Yksittäiset ryhmäkuvaukset löydät scrollaamalla alaspäin!

Nähää!

Kulttuuripaja Kulta

Hanke

Miten mukaan?

Pajalle voi tulla sen aukioloaikana hengailemaan, oleilemaan ja kahvittelemaan tai osallistumaan ryhmiin. Aukioloajat löydät viikko-ohjelmastamme scrollaamalla alaspäin. Pajan työntekijöiden kanssa voi myös sopia kahdenkeskeisen tutustumisajan.

Jos haluat liittyä kävijöiden WhatsApp-ryhmään lähetä viesti ”haluan mukaan” ja nimesi Katille (040 710 3227) tai Lauralle (040 710 3226).

Meillä on myös oma Discord-kanava, jonne voi tulla osallistumaan, seuraamaan tai luomaan omaa toimintaa. Discordiin pääset liittymään tämän linkin kautta. Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, rekisteröidy ensiksi, jonka jälkeen linkki ohjaa sinut Kulttuuripajan omalle Discord alustalle. Voit avata Discordin joko selaimella tai ladata sen sovelluksena koneellesi ja puhelimellesi.
Osa ryhmistä kokoontuu Google Meet -ohjelman kautta. Tässä on meidän ikilinkki, jota käytämme kaikissa Meet-ryhmissä paitsi Aarrearkku-illoissa: https://meet.google.com/ivn-mmhm-hff

Aarrearkku-illat Meet: meet.google.com/fie-uony-ndf

Ei hätää, jos jokin jäi epäselväksi, Laura ja Kati auttavat sinut alkuun. Kysy siis rohkeasti neuvoa!

Kotham otsikko tähän

Kotham teksti tähän

Viikko-ohjelma

Alta löytyy viikko-ohjelma 28.2. – 15.4. ajalle

Saavumme paikalle vain täysin terveinä ja olemme tarkkoja käsihygienian kanssa. Pajalla suosittelemme käyttämään maskia.

Jos ryhmiin osallituminen mietityttää, voit tulla myös hengailemaan ja kuluttamaan sohvaa muuten vaan!

Ryhmät

Frisbeegolf

 (ilmoittaudu)
Kierretään Kouvolan lähiratoja. Ryhmä sopii kaiken tasoisille heittäjille, opetellaan yhdessä, neuvoja saa, rohkeasti mukaan. Kiekkoja saa myös lainaksi.
-Teme

Lautapelit

Oletko aina halunnut koluta kuuman Afrikan lävitse timantin perässä? Entä kutkuttaako sinua ilkeät suunnitelmat hyviksien pään menoksi ja haluat kerrankin olla kunnon Disney pahis? Vai kiinnostaako sinua jokin AIVAN muu? Peli kuin peli – me olemme sitä valmiita pelaamaan. Hyppää mukaan lautapelien kiehtovaan maailmaan. Aina tiistaisin klo 13-16. -Rosetta & Antti

Hyvän mielen kokkailuryhmä

(Ilmoittaudu)
Tuu tekee ruokaa hyvällä fiiliksellä! Mitään ei tarvitse osata valmiiksi, eli mikään “top chef” sun ei tarvitse olla. Luvassa on rentoa kokkailua ja ruokailua yhdessä pöydässä. Tervetuloa mukaan!

-Saima 

Höntsäpelit

 (ilmoittaudu)

Pelit perjantaisin 8.7. 22.7. 5.8. ja 12.8.

Pelataan eri ulkoliikuntapelejä rennolla meiningillä. Vaihtuva paikka.

-Mari K

Tarina-arina

Tule luomaan yhdessä tarinoita, joissa jokaisen oma luovuuden käden jälki pääsee näkyviin omassa loistossaan. Yhdistetään tarina fantasiakaupungin ja noituuden ympärille. Kirjoitelmat tulille! -Laura S

Muumifilosofiaa

Tule tarkastamaan onko meillä kaikki muumit laaksossa…? Katsomme kerta viikkoon yhden jakson jotain muumisarjaa ja käytämme lopun ajasta puiden kyseistä jaksoa ja puhuen muuta filosofista muumeihin liittyen. Esimerkkinä hahmojen sukupuut ja sukulaissuhteet, lajien erot ja nimet ja erilainen symboliikka muumeissa. Kehittelemme myös omia muumihahmoja ja heidän elämäänsä muumilaaksossa. Yleisesti kaikki aiheet muumeihin liittyen kelpaavat. Tule puhumaan puuta heinää muumeista ja nauttimaan mahdollisista pikkuleivistä! Pikkuleipiä, tässä tilanteessa? Noh, ehkä yksi… -Rosettta

Piknik-ryhmä

(ilmoittaudu)
Etsitään lähialueelta sopiva paikka kesäpäivän viettoon.
Paja tarjoaa piknik-eväät.
-Annii

Sähly

Pelataan porukalla rennosti sählyä. Vuoro Haanojan hallilla ke klo 15-16, mutta alkulämmittelyt ja kamppeiden vaihto klo 14.30 alkaen Haanojan ulkopuolella. -Teme

Filmipoppoo

On elokuvien aika! Filmipoppoo ryhmässä katsomme porukalla elokuvia ja keskustelemme lyhyesti niistä. Tule katsomaan tuntemi asia klassikoita, ja tutustumaan uusiin leffoihin. Pientä leffaherkkuja tarjolla. Tervetuloa!

– Antti & Lilli

Elokuva väsäys

Oletko halunnut olla osa leffan tekoa? Tai kenties antaa äänesi dubbaukseen? Tule siis mukaan kokeilemaan mini leffojen tekoa!

-Antti

 

Rullaa renkailla

Haluatko lähteä mukaan pyöräilemään tai rullaluistelemaan porukassa? Tehdään tunnin mittainen lenkki. Joka toinen kerta pyöräilyä, joka toinen kerta rullaluistelua. 23.6. aloitetaan rullaluistelulla. Lähtö pajalta, säävaraus

-Maria

Vertaisohjaajuus

KULTA-pajan toiminta perustuu ohjattuun toiminnalliseen vertaisuuteen.

Kaikki toiminta on vertaisohjaajien itsensä suunnittelemaa ja ohjaamaa. Toiminnallisen vertaisuuden ohjaajana eli vertsikkana saa kehitellä ja ohjata luovia ja liikunnallisia ryhmiä. Toiminta on täysin vapaaehtoista, vapaa-ajalla tapahtuvaa maksutonta ajanviettoa.

Vertsikkana pääsee järjestämämme ilmaisen koulutuksen jälkeen ohjaamaan pajalaisille omien mielenkiinnon kohteiden mukaista toimintaa. Bujoilua, D&Dtä, pelaamista, musaa, cosplayta, maalausta, draamaa, sählyä, valokuvausta, leffoja, tubettamista, sukan kutomista, hengailua, lautapelejä, alpakka agilityä… You name it!

Jos oot hyvä jossain, tuu opettamaan se muillekin. Jos oot kiinnostunut jostain, kasaa samanhenkisten ihmisten porukka yhteen.
Vertsikoiden tukena kaikessa on pajan työntekijät. Kysy lisää Lauralta tai Katilta!

Hei! Huomasithan Discordimme?

Sinne pääset kutsulinkillämme, voit liittyä nimimerkin takaa tai omalla nimellä. Discordissa pyörii useita ryhmiämme, mukaan vaan. Tai tule jauhaa teksti- ja puhekanaville meidän kanssa. Kavanalla on lämmin vastaanotto uusillekin tulijoille, tuu rohkeesti kurkkaa mikä meno!

Laura Muikku

Projektityöntekijä

Piirros henkilöstä viherkasviruukku sylissään.

Kati Koukonen

Projektivastaava

Piirros henkilöstä viherkasviruukku sylissään.

Jalkapalloa, jossa edetään kävellen. Joukkuetyöskentely ja syöttöpeli korostuvat tässä lajissa. Tervetuloa kokeilemaan!