Kulttuuripaja Kulta

Kouvola, verkko

Kulttuuripaja Kulta on hyvän mielen vapaa-ajan hengailu- ja harrastuspaikka Kouvolan ydinkeskustassa. Kultapajalla keskeistä on kulttuurin tekemisen ja liikuntaharrastusten mahdollistaminen. Toiminta on suunnattu 18 – 35 vuotiaille nuorille aikuisille ja se on ilmaista.

Mitä Kultapajalla tehdään?

Kultapajalla on puitteet erilaisille kulttuuri- ja liikuntaryhmille, joita kävijät itse kehittävät ja ohjaavat. Nämä ryhmät näkyvät päivittyvässä viikko-ohjelmassamme. Viikko-ohjelman sisällön siis määrittävät Kultapajan kävijät!

Tuu mukaan hyvään porukkaan!

Ryhmiä löytyy laidasta laitaan ja voit tulla mukaan just siihen, joka sua kiinnostaa. Pajan toimintaan voi tulla milloin huvittaa ja käydä ryhmissä silloin, kun itselle sopii. Voit myös tulla hörppimään kahvia ja hengailemaan muuten vaan. Ryhmiin osallistuminen ja kahvi on ilmaista. Vieläkö mietityttää? Laita viestiä tai soita ja jutellaan lisää. Yksittäiset ryhmäkuvaukset löydät scrollaamalla alaspäin!

Nähää!

Kulttuuripaja Kulta

Hanke

Miten mukaan?

Pajalle voi tulla sen aukioloaikana hengailemaan, oleilemaan ja kahvittelemaan tai osallistumaan ryhmiin. Aukioloajat löydät viikko-ohjelmastamme scrollaamalla alaspäin. Pajan työntekijöiden kanssa voi myös sopia kahdenkeskeisen tutustumisajan.

Jos haluat liittyä kävijöiden WhatsApp-ryhmään lähetä viesti ”haluan mukaan” ja nimesi Katille (040 710 3227) tai Lauralle (040 710 3226).

Meillä on myös oma Discord-kanava, jonne voi tulla osallistumaan, seuraamaan tai luomaan omaa toimintaa. Discordiin pääset liittymään tämän linkin kautta. Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, rekisteröidy ensiksi, jonka jälkeen linkki ohjaa sinut Kulttuuripajan omalle Discord alustalle. Voit avata Discordin joko selaimella tai ladata sen sovelluksena koneellesi ja puhelimellesi.
Osa ryhmistä kokoontuu Google Meet -ohjelman kautta. Tässä on meidän ikilinkki, jota käytämme kaikissa Meet-ryhmissä paitsi Aarrearkku-illoissa: https://meet.google.com/ivn-mmhm-hff

Aarrearkku-illat Meet: meet.google.com/fie-uony-ndf

Ei hätää, jos jokin jäi epäselväksi, Laura ja Kati auttavat sinut alkuun. Kysy siis rohkeasti neuvoa!

Kotham otsikko tähän

Kotham teksti tähän

Viikko-ohjelma

Alta löytyy viikko-ohjelma 28.2. – 15.4. ajalle

Saavumme paikalle vain täysin terveinä ja olemme tarkkoja käsihygienian kanssa. Pajalla suosittelemme käyttämään maskia.

Jos ryhmiin osallituminen mietityttää, voit tulla myös hengailemaan ja kuluttamaan sohvaa muuten vaan!

Ryhmät

Aarrearkku -illat

Ryhmä seksuaali- ja sukupuolivähemistöön kuuluville sekä heidän ystävilleen. Tapaamiset Monikulttuurikeskus Saagassa. Ota Instagram -tili seurantaan: aarrearkku_kouvola.

Lautapelit

Oletko aina halunnut koluta kuuman Afrikan lävitse timantin perässä? Entä kutkuttaako sinua ilkeät suunnitelmat hyviksien pään menoksi ja haluat kerrankin olla kunnon Disney pahis? Vai kiinnostaako sinua jokin AIVAN muu? Peli kuin peli – me olemme sitä valmiita pelaamaan. Hyppää mukaan lautapelien kiehtovaan maailmaan. Aina tiistaisin klo 13-16. -Rosetta & Sammal

Kävelyfutis

Jalkapalloa, jossa edetään kävellen. Joukkuetyöskentely ja syöttöpeli korostuvat tässä lajissa. Tervetuloa kokeilemaan!

Pipolätkä

Tuu pelailee rennosti jääkiekkoa. Jollain kerralla hankifutista. -Mari K

Tarina-arina

Tule luomaan yhdessä tarinoita, joissa jokaisen oma luovuuden käden jälki pääsee näkyviin omassa loistossaan. Yhdistetään tarina fantasiakaupungin ja noituuden ympärille. Kirjoitelmat tulille! -Laura S

Muumifilosofiaa

Tule tarkastamaan onko meillä kaikki muumit laaksossa…? Katsomme kerta viikkoon yhden jakson jotain muumisarjaa ja käytämme lopun ajasta puiden kyseistä jaksoa ja puhuen muuta filosofista muumeihin liittyen. Esimerkkinä hahmojen sukupuut ja sukulaissuhteet, lajien erot ja nimet ja erilainen symboliikka muumeissa. Kehittelemme myös omia muumihahmoja ja heidän elämäänsä muumilaaksossa. Yleisesti kaikki aiheet muumeihin liittyen kelpaavat. Tule puhumaan puuta heinää muumeista ja nauttimaan mahdollisista pikkuleivistä! Pikkuleipiä, tässä tilanteessa? Noh, ehkä yksi… -Rosettta

Pelipaja

Pelipajalla pelaillaan porukassa, jaetaan kokemuksia eri peleistä ja käydään pelikulttuuria läpi. Mukaan vaan! -Antti

Sähly

Pelataan porukalla rennosti sählyä. Vuoro Haanojan hallilla ke klo 15-16, mutta alkulämmittelyt ja kamppeiden vaihto klo 14.30 alkaen Haanojan ulkopuolella. -Teme

Siivousryhmä

Oletko aina haaveillut sotkuttumasta ja puhtaan tuoksuisesta kodista? Osallistu siivousrymään ja tee unelmistasi totta! Imuroinnin yms. pölynkarkoituksen lisäksi ryhmään soveltuvat myös muut ikävät hauskat kotityöt, kuten tiskaaminen ja pyykkien laittaminen. Epämääräinen kolina sallittu.
-Minna

Tuunauspaja

Haluatko korjata tai uusiokäyttää vanhan vaatteesi tai esineesi. Ota se mukaan ja herätetään se henkiin Tuunauspajassa -Maria

Filmipoppoo

On elokuvien aika! Filmipoppoo ryhmässä katsomme porukalla elokuvia ja keskustelemme lyhyesti niistä. Tule katsomaan tuntemasia klassikoita, ja tutustumaan uusiin leffoihin. Tervetuloa! – Antti

Vertaisohjaajuus

KULTA-pajan toiminta perustuu ohjattuun toiminnalliseen vertaisuuteen.

Kaikki toiminta on vertaisohjaajien itsensä suunnittelemaa ja ohjaamaa. Toiminnallisen vertaisuuden ohjaajana eli vertsikkana saa kehitellä ja ohjata luovia ja liikunnallisia ryhmiä. Toiminta on täysin vapaaehtoista, vapaa-ajalla tapahtuvaa maksutonta ajanviettoa.

Vertsikkana pääsee järjestämämme ilmaisen koulutuksen jälkeen ohjaamaan pajalaisille omien mielenkiinnon kohteiden mukaista toimintaa. Bujoilua, D&Dtä, pelaamista, musaa, cosplayta, maalausta, draamaa, sählyä, valokuvausta, leffoja, tubettamista, sukan kutomista, hengailua, lautapelejä, alpakka agilityä… You name it!

Jos oot hyvä jossain, tuu opettamaan se muillekin. Jos oot kiinnostunut jostain, kasaa samanhenkisten ihmisten porukka yhteen.
Vertsikoiden tukena kaikessa on pajan työntekijät. Kysy lisää Lauralta tai Katilta!

Hei! Huomasithan Discordimme?

Sinne pääset kutsulinkillämme, voit liittyä nimimerkin takaa tai omalla nimellä. Discordissa pyörii useita ryhmiämme, mukaan vaan. Tai tule jauhaa teksti- ja puhekanaville meidän kanssa. Kavanalla on lämmin vastaanotto uusillekin tulijoille, tuu rohkeesti kurkkaa mikä meno!

Laura Muikku

Projektityöntekijä

Piirros henkilöstä viherkasviruukku sylissään.

Kati Koukonen

Projektivastaava

Piirros henkilöstä viherkasviruukku sylissään.

Jalkapalloa, jossa edetään kävellen. Joukkuetyöskentely ja syöttöpeli korostuvat tässä lajissa. Tervetuloa kokeilemaan!